Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torsk Taco

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 taco
  • 1 st litet, mjukt tacobröd
  • 100 g torsk eller annan vitfisk
  • 10 st skalade räkor
  • 4 st bitar matjessill
  • 2 msk Hellmans majonäs
  • 2 tsk matjesspad
  • 2 slanggurka
  • 1 st isbergssalladsblad
  • 1 tsk vitlökssalt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad dill
  • 1 tsk Colmans senapspulver
  • 1/2 st skiva knäckebröd

Så här gör du

  1. Blanda majonäs, grovhackad matjes och matjesspad och ställ svalt. Finstrimla gurka och sallad. Lägg knäckebrödet i en påse och banka med brödkavel eller dyligt till grova smulor.
  2. Blanda alla kryddor i en påse och skaka runt fisken och räkorna i kryddblandningen. Stek fisken i smör på medelhög värme tills den blivit vit, cirka 4 minuter. Lägg i räkorna på slutet så de blir varma utan att koka.
  3. Bred hälften av matjesmajonäsen på brödet, lägg sedan på fisk och räkor, häll över resten av majonäsen. Lägg på grönsakerna och strö över knäckesmulorna.