Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torsk med vitlöksrostad tomatsås

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g cocktailtomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 600 g torskrygg
  • 300 g grönkål
  • 50 g smör
  • 2 dl majonnäs
  • 1-2 tsk vitvinsvinäger

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Dela cocktailtomaterna och lägg dem med snittytorna upp på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över riven eller pressad vitlök.
  3. Salta och peppra och låt stå i ugnen 1-1 1/2 timme.
  4. Höj värmen till 200 grader. Lägg fiskbitarna i en ugnsfast form och salta och peppra lite. Låt stå i ugnen tills innertemperaturen är 55 grader.
  5. Riv av de grova mitt­nerverna från grönkålen och hacka kålen lite. Koka al dente och häll sedan av vattnet. Fräs den avrunna grönkålen i smör och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg nästan alla ugnsrostade tomater i en mixerbehållare och mixa med majonnäs. Smaka av med salt, peppar och vitvinsvinäger.
  7. Servera fisken med de tomater som inte är mixade, grönkålen och tomatsåsen.
  8. Strikt LCHF: Eftersom tomater innehåller en del kolhydrater får den som strävar efter en strikt kost välja en annan sås.