Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torsk med spenatsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bitar torskrygg à ca 200 g
  • salt och svartpeppar
  • salladsblad
  • 1 riven morot
  • 4 citronklyftor
  • dill att garnera med

Spenatsås

  • 1/2 tsk olivolja att steka i
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk 3%
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 450 g fryst spenat
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Ugnsstek fisken i cirka 12 minuter, eller tills den är genomstekt.
  2. Gör under tiden såsen: värm upp en stekpanna med olivolja och fräs lök och vitlök i någon minut.
  3. Tillsätt grädde, mjölk, buljongtärning, muskot och spenat. Koka upp och låt sjuda på svag värme utan lock i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela fisken i fyra matlådor med lock och häll såsen ovanpå. (Frys gärna in matlådor som inte går åt.)
  5. Vid servering: värm på fisken och servera tillsammans med salladsblad och riven morot. Garnera med citronklyftor och dill.