Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torsk med ingefära i kokosmjölk

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 83 st har redan röstat

Enkel och god allt-i-ett-rätt som lagar sig själv i ugnen.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 fint tärnad röd paprika
  • 150 g haricots verts
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1/2 dl grovt riven färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar

Till servering

  • kokt ris

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg torsken i en ugnssäker form och salta. Strö över grönsaker och lök.
  2. Blanda kokosmjölken med ingefära, limeskal (endast det gröna), limesaft och riv ner buljongtärningen. Häll såsen över fisken. Peppra och tillaga mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
  3. Servera torsken med ris.