Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Torsk med brynt smör, räkor och pepparrot

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 66 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torsk
  • 300 g räkor
  • 6 ägg
  • 15 cm pepparrot
  • 1 citron
  • 1 dill
  • 200 g smör
  • 600 g potatis
  • smör till stekning

Så här gör du

  1. Tornera, dvs skala potatisen med kniv s du får sex kanter. Spara det som skärs bort, kan tex. friteras.
  2. Koka potatisen i saltat vatten samt koka äggen i ca 6 minuter.
  3. Riv redan äggen på ett rivjärn på den grova sidan.
  4. Blanda rivet ägg med skalade räkor och nyriven pepparrot i en bunke.
  5. Tillsätt hackad dill och blada runt.
  6. Skär klyftor av citronen.
  7. Stek sedan fisken först i en varm panna i olja, sänk sedan temperaturen och fortsätt steka på andra sidan i smör. Slå det smälta smöret hela tiden över fisken så att den ger smak och tillagar den.
  8. Bryn avslutningsvis smöret i en kastrull, spara en klick smör till slutet för att kyla ner det brynta smöret. Rör med jämna mellanrum i kastrullen så att inte smöret bränner.
  9. När smöret fått en bärnstensfärg och doftar nötigt är smöret klart. Ta bort det från värmen och blanda ner den sista klicken smör.
  10. Servera fisken med kokt potatis, garnityret som består av räkor, dill, ägg och pepperrot samt brynt smör och en citronskiva.