Logga in här

Torsk i ugn

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 100 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 0,5 -1dl Persilja
  • 1st Fiskbuljongtärning
  • 4 dl Créme fraîches
  • 1dl Grädde
  • 1 Morot
  • 1dl Sweetchillisås
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 400g Torsk
  • 1 msk Pressad citron

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200g ( över under värme).
  2. Lägg den frysta eller tinade torsken i en ugnsform och salta och peppra.
  3. Blanda créme fraîches, grädde, persilja, sweetchillisås, riven fiskbuljongtärning, grovriven morot och citron saft i en bunke.
  4. Häll över såsen över torsken och sen in i ugnen.
  5. Beroende på om du kör tinad eller fryst fisk så skiljer sig tiden i ugnen.
  6. Servera helst med långkornigt ris eller potatis och en god sallad.