Tonno alla brace

Johan Adelgren
Ingredienser
4 portioner
- 500-600 g tonfiskfilé, skuren i 4 tunna skivor
Marinad:
- 1 st citron, finrivet skal + 0,5 dl saft
- 1,5 dl olivolja
- 6 msk vatten
- 1,5 msk vitlök, finhackad
- 1 dl persilja, finhackad
- 1 krm kajennpeppar
- 2 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar
- 4 st citronklyftor, till servering
Så här gör du
- Blanda samman ingredienserna till marinaden i en skål och spara 3/4 dl av den till pensling. Häll marinaden i en kraftig plastpåse, lägg i tonfisken och tillslut ordentligt.
- Marinaden ska täcka fisken. Placera påsen på en tallrik och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar. Vänd fisken ett par gånger under marineringstiden. Tänd grillen.
- Pensla ett halster eller ett grillgaller med matolja.
- Ta upp fisken ur marinaden och lägg den i halstret eller direkt på grillgallret. Grilla tonfisken i 4–8 minuter på varje sida, vänd en gång. Den längre tiden för en lite tjockare fiskskiva. Pensla flitigt med den sparade marinaden under grillningen.
- Servera med citronklyftor.

Du kanske även gillar
Populära recept