Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tonnato pannacotta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 stycken
  • 2 burkar tonfisk i vatten à 185 g
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk pressad citron
  • 4 msk kapris
  • 5 hackade sardellfiléer
  • 5 dl mellangrädde
  • 4 gelatinblad
  • salt
  • nymalen peppar

Till garnering:

  • hackad persilja
  • hackad röd chilifrukt
  • svarta oliver
  • cocktailkapris

Så här gör du

  1. Låt tonfisken rinna av. Mixa med yoghurt, citron, kapris, sardeller och hälften av grädden.
  2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Värm resten av grädden i en kastrull på svag värme. Ta från värmen. Krama ur gelatinet och blanda med grädden. Låt svalna. Rör ner gelatinblandningen i en fin stråle i tonfiskröran. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp i 8 små glas. Låt stelna i kylen i cirka 4 timmar.
  5. Garnera med hackad persilja, chili, oliver och coctailkapris.