Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tonfisksallad med ägg

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

En matig sallad med massa olika smaker och strukturer. Både krämigt och krispigt. Strikt LCHF? skippa morätterna.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 2 tonfisk i vatten
  • 1 schalottenlök
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • saft av 1 lime
  • salt och peppar
  • några droppar tabasco
  • 2 morötter
  • 1 fänkålsstånd
  • 200 g isbergssallad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 färsk koriander
  • 1 dl majonnäs extra till servering

Så här gör du

  1. koka äggen 6-7 min och spola dem i kallt vatten.
  2. Häll vatten av tonfisken och hacka schalottenlöken fint.
  3. Blanda tonfisk och lök med majonnäs och smaksätt med limesaft, salt, peppar och tabasco.
  4. Skiva morötterna och fänkålen tunt. Strimla isbergssalladen och smaksätt grönsakerna med olivolja, vinäger och salt och peppar.
  5. Lägg upp salladen på en tallrik och servera med tonfiskröran, lite extra majonnäs, äggklyftor och koriander.