Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tonfisk i ingefärsbuljong

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 50 g champinjoner
  • 50 g broccoli
  • 30 g purjolök
  • 50 g röd paprika
  • 30 g sparris
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g färsk tonfisk
  • 1 tsk neutral olja, typ rapsolja
  • salt
  • svartpeppar, mald
  • 30 g böngroddar
  • 2 dl lantbuljong
  • ½ tsk soja
  • ½ tsk sesamolja
  • 1 bit färsk ingefära

Tillbehör

  • färsk koriander

Så här gör du

  1. Ansa och skär champinjoner, broccoli, purjolök, paprika, sparris och vitlöksklyftor i mindre bitar.
  2. Skär tonfisken i mindre bitar/kuber.
  3. Hetta upp oljan och stek tonfisken runtom. Krydda bitarna med salt och peppar.
  4. Lägg i de delade grönsakerna och böngroddarna och låt alltsammans fräsa ihop någon minut.
  5. Häll på buljong, soja, sesamolja och färskriven ingefära. Låt koka ihop ytterligare någon minut och smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa med färsk koriander.