Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tommys ris à la malta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Tommy Myllymäkis recept på ris à la malta är extra gott.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl risgröt
  • 1 dl kesellavanilj
  • 1 st apelsin skalet av
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl röda bär

Så här gör du

  1. Blanda kall kokad risgrynsgröt med smaksatt kesella, fortsätt med apelsinskal och färsk riven ingefära.
  2. Slå upp ris a la maltan i fina portionsskålar. Hacka pistagenötterna grovt och toppa portionerna med bären, välj tinade lingon eller hallon eller den sorten du gillar. Avsluta med nötterna och servera.