Tomattagliatelle med bacon, vinägerstekt tomat och friterad vitlök

Evelina Borneling
Ingredienser
4 portion
Pastarätt
- 1 Sats tomatpasta/tagliatelle se mitt recept
- 4-6 Tomater klyftade
- 2 tsk Vitvinsvinäger
- 2 paket bacon
- 10 Vitlöksklyftor
- 1-1,5 dl Riven parmesanost
- 12 Stora kapris
- flingsalt och svartpeppar
- bra olivolja
- finhackad färsk basilika
Så här gör du
- Gör pastadegen enl mitt recept.
- Hetta upp en kastrull med olivolja. Fräs hackade tomater och häll över vinäger. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
- Stek små bitar av bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.Låt även vitlöken ligga med bland baconet emot slutet. SPARA fettet!!!!!! Låt hela vitlöksklyftor friteras gyllnebruna i baconfettet!
- Blanda nykokt tagliatelle med stekta tomater, bacon och friterad vitlök. Toppa med riven parmesanost, kapris och färsk basilika.

Du kanske även gillar