Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomatsoppa med parmesanchips

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Tomatsoppa

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl passerade tomater
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Parmesanchips

  • 8-10 stycken
  • 100 g riven färsk parmesanost

Tillbehör

  • 2 dl crème fraiche
  • 4 kvistar basilika
  • svartpeppar, mald

Så här gör du

  1. Tomatsoppa: Hacka rödlöken och vitlöken. Fräs rödlöken och vitlöken i oljan i en kastrull.
  2. Häll på grönsaksbuljongen och de passerade tomaterna. Koka upp och sjud några minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan med en mixerstav.
  4. Parmesanchips: Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Riv parmesanosten och lägg i högar på en plåt med ett bakplåtspapper. Platta till något och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
  6. Låt svalna och stelna på plåten.
  7. Servering: Servera soppan i skålar med crème fraiche, basilika och parmesanchips. Strö över malen svartpeppar.