Tomatsoppa med parmesanchips

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
Tomatsoppa
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 5 dl grönsaksbuljong
- 4 dl passerade tomater
- 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Parmesanchips
- 8-10 stycken
- 100 g riven färsk parmesanost
Tillbehör
- 2 dl crème fraiche
- 4 kvistar basilika
- svartpeppar, mald
Så här gör du
- Tomatsoppa: Hacka rödlöken och vitlöken. Fräs rödlöken och vitlöken i oljan i en kastrull.
- Häll på grönsaksbuljongen och de passerade tomaterna. Koka upp och sjud några minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan med en mixerstav.
- Parmesanchips: Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv parmesanosten och lägg i högar på en plåt med ett bakplåtspapper. Platta till något och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
- Låt svalna och stelna på plåten.
- Servering: Servera soppan i skålar med crème fraiche, basilika och parmesanchips. Strö över malen svartpeppar.

Du kanske även gillar
Populära recept