Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomatsoppa med firre!

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 1 st lök
  • 1 st fänkål
  • 2 st morötter
  • 0.5 st solovitlök
  • 1 nypa chiliflingor
  • 500 g krossade tomater
  • 0.5 vatten
  • 10 st körsbärstomater
  • 10 st sparrisar
  • 250 g torsk
  • 250 g lax
  • 1 nypa salt
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk god olivolja

Så här gör du

  1. Hacka löken, morötterna och halva fänkålen fint och stel på i en stekgryta till fin färg. Hacka ¼ av vitlöken och häll i grytan + chilin, rör runt och tillsätt sedan de krossade tomaterna och vattnet. Låt puttra på låg värme ca 20 min. Skär under tiden ner sparris, tomater och den återstående fänkålen i lite grövre bitar. Skär också fisken i kuber på ca 2x2 cm. Lägg i grönsakerna och fisken i grytan och stäng av plattan. Låt stå ca 10 min på eftervärmen, blanda under tiden yoghurt med riven vitlök och lite salt och peppar ringla på olivolja. Kolla att fisken är färdig, smaka av med salt och ev. peppar och servera!