Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomatsoppa från himlen för 5:2 och alla andra

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 40 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion

Tomatsoppa

  • 500 g tomater (gärna körsbärstomater)
  • 110 g rödlök
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 6 g timjan, färsk
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 60 g mozzarella
  • 6 st blad basilika

Så här gör du

  1. Dela tomaterna och klyfta löken och lägg det i en ugnssäker form. Dela vitlöken och släng i den med. Hacka timjan och i med den i formen. Strö över socker och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
  2. Häll ner allt i formen ner i en mixer. Tillsätt balsamvinäger och mixa. Späd med lite vatten om det behövs. Tjockleken på soppan är olika från gång till gång beroende på hur mycket vätska tomaterna innehåller. Och det är också en smaksak. Gör du detta snabbt och inte har i för mycket vatten får soppan direkt en bra serveringstemperatur, men vill du kan du alltid värma den i en kastrull efter mixningen.
  3. Skär upp mozzarellan i kuber tillsammans med basilikan och toppa soppan med detta!