Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomatsallad med burrata & pistaschdressing

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Dressing:

  • 1 dl naturella pistaschnötter
  • 4 sardeller
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • 3 msk hackad mynta
  • 1 dl strimlad persilja
  • 1 dl strimlad basilika
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 dl riven pecorino
  • 1 ½ dl olivolja
  • salt

Tomatsallad:

  • cirka 400 g cocktailtomater, gärna olika sorter och färger
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • flingsalt
  • nymalen peppar
  • 50–65 g rucola
  • 4 burrata à 100 g (ren ostvikt)
  • myntablad

Så här gör du

  1. Dressing: Grovhacka nötter, sardeller och vitlök. Mixa alla ingredienserna med mixerstav. Smaka av med salt.
  2. Sallad: Dela tomaterna. Klyv chilifrukten på längden, skrapa ur kärnorna och hacka chiliköttet.
  3. Blanda tomater, chili, olivolja, citronsaft, salt och peppar.
  4. Vänd ner ruccolan i tomatsalladen precis vid servering.
  5. Lägg upp tomatsalladen på tallrikar. Lägg burratan på tallrikarna och dela den på mitten. Klicka dressing över osten. Strö över några myntablad.