Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomatpaj – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg:


  • 3 1/2 dl vetemjöl

  • 1 ägg

  • 150 g smör, kallt i kuber


Fyllning:


  • 1/2 paket bacon, strimlad

  • 1 röd lök i klyftor

  • 1 klyfta skivad vitlök

  • 1/4 skivad röd chili, utan frön

  • 200 g små tomater

  • 150-200 g fetaost i tärningar

  • salt

  • 2 ägg

  • 2 dl mjölk


Så här gör du

  1. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör tills det bildas en grynig massa. Häll ut massan på en stor skärbräda eller bänk och nyp ihop degen för hand. Använd pajform i metall med löstagbar botten och tryck ut degen i formen. Ställ den i kylen minst en halvtimme.

  2. Fräs bacon, lök, vitlök och chili tillsammans, salta. Ställ pannan åt sidan.

  3. Klä en pajform med degen, nagga botten med en gaffel.

  4. Vispa ägg och mjölk i en bunke. Lägg lökfyllningen i botten på pajen, tryck ned tomater och ostkuber, slå sist över äggblandningen. Grädda cirka 25 minuter för små pajer, något längre om du gör en stor paj.