Tomatmarmelad med chili och äpple

Foto. Thomas Carlén
Ingredienser
1 burk
- 1 kg tomater
- 1 röd spansk chilifrukt
- 2 äpplen
- 5 dl strösocker
- 1 vältvättad citron, rivet skal och pressad saft
Så här gör du
- Skölj och ta bort blomfästet från tomaterna. Dela dem och lägg i matberedaren med kniven monterad. Dela och kärna ur chilin. Skala, dela och kärna ur äpplena. Kör tomater, chili och äpplen i matberedaren.
- Lägg det mixade i en kastrull. Tillsätt sockret och låt koka, cirka 45 minuter. Tillsätt rivet skal och citronsaft. Koka ytterligare några minuter. Gör ett geléprov. Ös upp marmeladen i burkar med lock. Förvara i kyl.
- Geléprov: Ta en sked av marmeladen och lägg på en kall tallrik. Dra med baksidan av skeden genom klicken – stannar marmeladen kvar på båda sidor av strecket är marmeladen klar. Rinner den tillbaka till ursprungsläget, måste den koka längre.

Du kanske även gillar