Logga in här

Tomatmarmelad med chili och äpple

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

1 burk
  • 1 kg tomater  
  • 1 röd spansk chilifrukt 
  • 2 äpplen
  • 5 dl strösocker    
  • 1 vältvättad citron, rivet skal och pressad saft

Så här gör du

  1. Skölj och ta bort blomfästet från tomaterna. Dela dem och lägg i matberedaren med kniven monterad. Dela och kärna ur chilin. Skala, dela och kärna ur äpplena. Kör tomater, chili och äpplen i matberedaren.
  2. Lägg det mixade i en kastrull. Tillsätt sockret och låt koka, cirka 45 minuter. Tillsätt rivet skal och citronsaft. Koka ytterligare några minuter. Gör ett geléprov. Ös upp marmeladen i burkar med lock. Förvara i kyl.
  3. Geléprov: Ta en sked av marmeladen och lägg på en kall tallrik. Dra med baksidan av skeden genom klicken – stannar marmeladen kvar på båda sidor av strecket är marmeladen klar. Rinner den tillbaka till ursprungsläget, måste den koka längre.