Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomatkyckling i vin med grönsaksbulgur

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 hönsbuljongtärning
  • några kvistar färsk rosmarin
  • 1 ⁄2 kruka färsk basilika
  • 1 1 ⁄2 dl mellangrädde
  • salt & svartpeppar

Grönsaksbulgur

  • 2 dl grov bulgur
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 hackade tomater
  • 1 ⁄2 finhackad gurka
  • färsk, hackad basilika
  • olivolja
  • salt & svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär kycklingfiléerna i kuber, salta och peppra och strö över torkad oregano.
  2. Bryn kycklingbitarna och lägg över dem i en traktörpanna.
  3. Tillsätt krossade tomater, vin, buljong- tärning, chilipulver och örter. Låt puttra på svag värme i cirka 10-15 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med mellangrädde, salt och peppar.
  4. Häll bulgur och vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningen. Koka upp och låt sedan sjuda i 10 minuter.
  5. Hacka rödlök, tomat, gurka och basilika.
  6. Blanda ner hacket i den färdigkokta bulguren och ringla över lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.