Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomatgratinerad blomkål


Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • ca 1 kg färsk blomkål

  • 2 paket bacon à 140 g

  • cirka 2 dl grovriven parmesanost
  • 
färsk basilika


Tomatsås:


  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • olivolja

  • 2 krm chiliflakes

  • 2 krossade tomater à 400 g

  • 1 tärning grönsaksbuljong

  • 2 tsk torkad basilika

  • flingsalt

Så här gör du

  1. 
1 Tomatsås: Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Låt chilin fräsa med mot slutet. Tillsätt tomater, buljong och basilika. Koka under lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt.

  2. Dela blomkålen i buketter. Förväll i lättsaltat vatten tills blomkålen är halvmjuk, cirka 5 minuter. Häll av kokvattnet.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg blomkålen i en ugnsfast form. Häll tomatsåsen över. Gratinera i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

  4. Strimla och knaperstek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Strö parmesanost, bacon och basilikablad över blomkålen.