Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomater och Ägg

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 6 st tomater
  • 4 st ägg
  • 1 st salladslök
  • 1 msk ketchup eller chilisås av ­ketchuptyp

  • 2 krm socker
  • 1 tsk salt
  • 4 msk matolja

Så här gör du

  1. Hacka tomaterna i stora bitar. Ungefär 6 eller 8 bitar per tomat. Hacka salladslöken fint.
  2. Knäck äggen i en skål. Tillsätt 1/3 av saltet. Vispa jämnt med en gaffel eller pinnar.
  3. Hetta upp hälften av matoljan i en wok- eller stekpanna. Oljan ska vara så het att den börjar ryka eller att du ser små vågor i den. Häll ner de vispade äggen. Vänta tills smeten börjar bubbla och rör sedan runt tills äggen stelnat. Lägg åt sidan i skålen där äggen vispades.
  4. Hetta upp resten av matoljan i samma wok- eller stekpanna. Häll ner de hackade tomaterna och fräs i 5 minuter. Rör om då och då. Tomaterna ska börja safta sig. Rör sedan i ketchup och socker.
  5. Blanda ner äggen i tomaterna och woka ytterligare 3 minuter.
  6. Smaka av med resten av saltet. Innan servering blandar du i salladslöken. Spara gärna lite och dekorera på toppen. Ät med ris.