Logga in här

Tomatchutney

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 1/2 kg kvisttomater
  • 5 st soltorkade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 hel kanel eller 1/2 tsk mald kanel
  • 3 msk råsocker
  • salt och nymald svartpeppar

Till servering

  • Olika ostar som lagrad hårdost, brie och kittost

Så här gör du

  1. Skölj och skär tomaterna i grova bitar.
  2. Hacka ner de soltorkade tomaterna.
  3. Finhacka vitlök och schalottenlök.
  4. Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt tomater, vitlök och lök.
  5. Smaksätt med vinäger, kryddor och socker.
  6. Koka samman utan lock i ca 20 minuter till en fyllig chutney.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Häll genast upp på väl rengjord glasburk och sätt på locket.