Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomat- och brännvinssill

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 4 hela matjessillfiléer

Sås:

  • 4 msk dl tomatpuré
  • 4 msk chilisås av ketchuptyp
  • 5-6 msk spad från matjessillen
  • 2 msk brännvin
  • 2 msk hackade kapris
  • 2 msk finhackad dill
  • ½ finhackad rödlök

Så här gör du

  1. Skär sillfiléerna i bitar.
  2. Blanda ihop tomatpuré, chilisås och sillspad i en bunke. Smaka av med brännvin. Blanda i kapris, dill och lök. Späd såsen med lite mera brännvin eller lite vatten om såsen känns för tjock. Vänd ner sillen.
  3. Täck med plastfilm och ställ svalt. Låt marinera minst 3-4 timmar, gärna över natten.