Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomat- &basilikarisotto

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

En krämig och god risotto som kan användas till många olika tillbehör eller bara avnjutas som den är. På bilden serveras den med tonfiskfilé

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st bananscharlottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 9 dl vatten
  • 2-3 dl vitt vin
  • 4 dl arborioris
  • 1,5 dl västerbottenost
  • 4 st champinjoner
  • 1,5 dl frysta ärtor
  • 20 st körsbärstomater
  • 3 msk basilika
  • salt

Så här gör du

  1. Börja med att skär tomaterna i halvor och champinjoner i mindre bitar. Ta fram ärtor
  2. Hacka schalottenlök och vitlök fint och fräs på låg värme i olja i en kastrull tills att löken blivit mjuk och glansig
  3. Lös buljongtärningarna i hett vatten
  4. Häll i riset i kastrullen och tillsätt lite i vin i taget, så att vätskan är i nivån med riset. När vinet har kokat in tillsätt mer vin och gör samma sak. Tänkt på att röra om i risotton ofta och tillred på låg värme.
  5. När vinet är inkokat gör samma sak med buljongen. När sista omgången vätska går i risotton har du ner ärtorna och basilika.
  6. Då all buljong är inkokad ha ner tomaterna, champinjoner och osten och rör om tills allt är blandat.
  7. Smaka av med salt och peppar.