Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tomat- & basilikabröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 Bröd
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 50 g Jäst
  • 1 msk Honung
  • 3 msk Hackad basilika
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl Grovt rågmjöl
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke och löst upp i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet och passerade tomater, salt, honung och basilika.
  2. Blanda ner alla mjölkpriset och arbeta degen i 10min i bakmaskin el 15min för hand.
  3. Låt jästa i brödform eller på en plåt under jästduk i 60min.
  4. Sätt på ugnen på 175grader och grädda brödet i 45min in nedre delen av ugnen.