Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tom yam fish

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fiskfilé, av fast sort
  • 2 st citrongrässtjälkar, stött och delad i bitar
  • galanga, 3 cm, skalad och skivad
  • 1 st piri-piri, delad på längden
  • 4 st kaffirlimeblad
  • 2 st schalottenlökar, skalade och grovt skivade
  • 8 st champinjoner, skivade
  • 1 kycklingbuljong, vatten + buljongtärning

Smaksättning:

  • 3 msk lime, pressad juice
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker

Dekoration:

  • koriander

Så här gör du

  1. Dela fisken i bitar. Ställ åt sidan.
  2. Koka upp kycklingbuljongen i en gryta. Tillsätt citrongräs, galanga, piri-piri, kaffirlimeblad, schalottenlök och champinjoner. Låt koka 3 minuter.
  3. Tillsätt fisken och låt sjuda 1 minut. Smaksätt med limejuice, fisksås och strösocker. Servera och dekorera med koriander.