Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tom ka gai

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Jag lovar dig, den här thailändska soppan med kyckling, kokosmjölk, chili och lime tar dig till Thailand på två röda!

Recept ur ”Tareq Taylors kyckling” av Tareq Taylor (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kycklingbröstfiléer utan skinn
  • 5 färska limeblad
  • 5 cm galangarot
  • 1 citrongräs
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 röd chili
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 6 dl kokosmjölk
  • 1 dl kokosgrädde
  • 100 g ostronskivling
  • ½ dl fisksås
  • drygt 1 dl färskpressad lime

Till servering

  • ev. kokt ris

Så här gör du

  1. Skär kycklingen i centimetertjocka strimlor. Dra av stammen på limebladen och riv bladen i bitar. Skala och skiva galangaroten tunt. Skär två tredjedelar av citrongräset från roten och uppåt i tunna strimlor. Skala och skiva löken tunt. Skär chilin i ringar.
  2. Koka limebladen, galangaroten, citrongräset och löken i buljongen i 5 minuter.
  3. Lägg i kycklingen och låt koka i cirka 10 minuter till.
  4. Tillsätt kokosmjölken och grädden och låt koka upp. Dra isär svampen i strimlor och lägg i även den. Smaksätt med fisksås och lime.
  5. Servera direkt. Med kokt ris till blir soppan lite matigare.