Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tom kha gai – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 29 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kycklingbröstfiléer utan skinn
  • 5 färska limeblad
  • 5 cm galangarot
  • 1 citrongräs
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 röd chili
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 6 dl kokosmjölk
  • 1 dl kokosgrädde
  • 100 g ostronskivling
  • ½ dl fisksås
  • drygt 1 dl färskpressad lime

Till servering

  • ev. kokt ris

Så här gör du

  1. Skär kycklingen i centimetertjocka strimlor. Dra av stammen på limebladen och riv bladen i bitar. Skala och skiva galangaroten tunt. Skär två tredjedelar av citrongräset från roten och uppåt i tunna strimlor. Skala och skiva löken tunt. Skär chilin i ringar.
  2. Koka limebladen, galangaroten, citrongräset och löken i buljongen i 5 minuter.
  3. Lägg i kycklingen och låt koka i cirka 10 minuter till.
  4. Tillsätt kokosmjölken och grädden och låt koka upp. Dra isär svampen i strimlor och lägg i även den. Smaksätt med fisksås och lime.
  5. Servera direkt. Med kokt ris till blir soppan lite matigare.