Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tofuspett med dinkelsallad


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Marinaden till det vegetariska tofuspettet är fantastiskt god och innehåller: tamarisoja, apelsin, lime och ingefära.

Ingredienser

4 portioner

  • 250 g naturell tofu

  • rapsolja till stekning

  • 1 dl vita sesamfrön


Marinad:


  • 2 msk tamarisoja

  • 2 msk olivolja

  • 1 apelsin

  • 1/2 lime

  • 1/2 citron

  • 1 tsk ingefära
  • 
träspett


Dinkelsallad:


  • 2 dl kokta och kalla hela dinkelkorn

  • 400 g kokta kidneybönor

  • 1 röd lök

  • 250 g färska sockerärtor

  • 100 g rucolablad

  • 100 g babyspenat

  • 1 ask körsbärstomater

  • 1 avokado

  • 100 g soltorkade tomater i marinad av olivolja, vitlök och kryddor


Så här gör du

  1. Tvätta apelsiner, citron och lime noga. Riv skalen och pressa ur saften. Skala och riv ingefäran fint. Blanda samman soja, olja, ingefära och citrussaft. Dela tofun i kuber. Lägg dem i marinaden, gärna i fyra timmar. Trä tofun på träspetten. Häll sesamfrön på ett fat och doppa varje spett i fröna. Stek i stekpanna tills spetten fått fin färg.
  2. 
Använder du bönor på burk behöver de rinna av i ett durkslag. Gör salladen genom att skala löken och skära den i ringar. Dela sockerärtorna på hälften. Ansa rucolabladen och spenaten. Skär bort grova bladnerver från spenaten. Dela körsbärstomaterna.

  3. Blanda samman dinkelkorn, kidneybönor, lök, sockerärtor, rucola, spenat och körsbärstomater. Dela avokadon och ta bort kärnan. Skär fruktköttet i tärningar och vänd ner i ­salladen. Häll över marinaden från de ­torkade tomaterna och vänd ner tillsammans med tomaterna i salladen.
2 kommentarer om "Tofuspett med dinkelsallad
"
  • ceclun
    ceclun

    Skär tofun i tärningar och låt marinera i minst 24 timmar innan de träs på spett, doppas i sedan och steks. Äts med fördel kalla dagen efter!