Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tofusatay med grillad vattenmelon och jordnötssås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fast tofu eller valfritt vegokött

Sataymarinad

  • 1 stjälk citrongräs
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 dl sojasås
  • 2 msk agavesirap
  • 1 st lime (saften)
  • 2 st rivna vitlöksklyftor
  • 2 tsk gurkmeja

Jordnötssås

  • 2 dl krämigt jordnötssmör
  • 2 st lime (saften)
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk vatten
  • 1 dl osaltade jordnötter
  • 1 st färsk röd chili

Vattenmelon

  • 1 st klyfta vattenmelon (ca 500 g)
  • rapsolja att pensla med

Så här gör du

  1. Tofu:
  2. Skär i tärningar och lägg i plastpåse.
  3. Sataymarinad:
  4. Hacka citrongräset fint och blanda med rapsolja, sojasås, agavesirap, limesaft, rivna vitlöksklyftor och gurkmeja i en skål. Häll ner i plastpåsen och blanda runt. Låt marinera i minst 30 minuter, helst längre.
  5. Trä upp tofu eller vegokött på grillspett. Lägg på en grill och grilla tills de har fått fint med färg och grillränder. Skär vattenmelonen i tjocka skivor och pensla med rapsolja.
  6. Lägg på grillen tills den får fina grillränder.
  7. Jordnötssås:
  8. Släng ner jordnötssmör, limesaft, riven ingefära, riven vitlöksklyfta, agavesirap, sojasås och vatten i en matberedare. Mixa till en slät sås.
  9. Hacka jordnötter och röd chili fint. Vänd ner i såsen.
  10. Servera satayspetten tillsammans med grillad vattenmelon och jordnötssås.