Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tofu med morotssallad och pinjenötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 250 gram tofu
  • 2 morötter
  • 4 msk pinjenötter
  • 1 msk citronjuice
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 70 gram rucolasallad
  • 1 1/2 dl turkisk yoghurt eller vegetabilisk yoghurt
  • salt efter behag
  • svartpeppar efter behag

Så här gör du

  1. Riv morötterna och lägg i en skål. Ringla över olivolja och pressad citron. Salta och peppra. Blanda runt ordentligt och ställ in i kylskåpet.
  2. Skär tofun i lagom stora skivor och stek i olivolja tills de fått fin färg. Placera ­rucola­salladen på ett stort fat och lägg morotssalladen ovanpå.
  3. Servera tofun med ­morotssalladen och en klick yoghurt. Strö över ­pinjenötter.