Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toffee pie

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 1 stort ägg

Fyllning

  • 1 burk karamelliserad mjölk, köpt eller hemlagad (se länk till receptet under bilden ovan)
  • 1 banan, skalad och skivad
  • 2,5 dl jordnötssmör
  • 4-5 msk salta jordnötter, hackade

Topping

  • 1 äggvita
  • 1 dl strösocker

Så här gör du

  1. Pajdegen: Mät upp vetemjöl, socker och smör, skuret i bitar i matberedare monterad med en kniv. Kör till smulig massa. Tillsätt ägget och kör till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en ugnssäker pajform, så att den kommer upp lite på formens kanter och ställ i frysen ca 15 minuter.
  3. Värm ugnen till 225º. Grädda pajen på ett galler i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt pajen kallna.
  4. Häll i och bred ut den karamelliserade mjölken i pajen. Toppa med skalad, skivad banan och klicka över jordnötssmöret. Strö över jordnötterna. Hit kan pajen förberedas, täck den med plastfilm och förvara i kylskåp.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa tills marängen är blank, 2–3 minuter. Klicka marängsmeten över pajen.
  6. Bränn gärna av marängen med en brulébrännare.