Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toddytårta med färska jordgubbar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Ugnstemp: 250 grader (varmluft 200 grader)

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • 50 g grovhackad mörk choklad

Fyllning

  • 1/2 liter jordgubbar
  • 8 äggulor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 skvätt mörk rom (2 msk)

Så här gör du

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner det i smeten. Tillsätt mjölken.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåts- papper i en långpanna och strö över den hackade chokladen.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter som en vanlig rulltårta.
  5. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
  6. Låt svalna något och stansa, eller skär sedan ut tårtbottnar med en skål eller en assiett i lagom storlek, som mall att skära efter.
  7. Skölj, rensa och dela jordgubbarna i lagom stora bitar.
  8. Dela äggen och vispa gulorna hårt med hälften av sockret.
  9. Tillsätt en skvätt rom och rör blandningen slät.
  10. Ställ smeten i frysen tills den börjat hårdna.
  11. Bygg ihop tårtan genom att först lägga på jordgubbar och sedan skopa ut toddyn över.
  12. Varva på höjden så blir dina middagsgäster garanterat imponerade.
  13. Servera direkt!