Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toast Skagen

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 4oo g Skalade räkor (färska eller Kosterfiskarnas lyxräkor)
  • 1 st färsk pepparrot
  • 1 knippe färsk dill
  • 1 st citron (saft + zest)
  • 1 st äggula
  • 2 dl rapsolja
  • 4 surdegsbröd
  • smör
  • 50 g kalixlöjrom

Så här gör du

  1. Häll av räkorna (om skalade) i ett durkslag och skölj lite med vatten. Skaka av allt vatten och ställ in i kyl för att torka upp lite. (Viktigt att räkorna inte är blöta när man blandar i majonäsen för då binder majonäsen räkorna sämre)
  2. Majonäs: Lägg äggula, citronzest från hela citronen i en skål och häll därefter på halva citronens juice. Vispa några minuter så allt blandat sig. Häll under vispning på rapsoljan droppvis för att sedan öka takten när majonäsen gått ihop. Smaka av med mer citron och salt.
  3. Hackar räkorna grovt och lägg i skål. Riv pepparrot och hacka dil och blanda det med räkorna. Blanda i majonäsen innan servering.
  4. Skär 4 skivor bröd och skär bort kanterna. Stek i mycket smör tills gyllenbruna.
  5. Lägg upp på valfritt sett och toppa med kalixlöjrom.