Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toast Pelle Janzon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

9 snittar
  • 1 bit oxfilé (ca 200 g), halvfryst
  • 1 röd lök, fint hackad
  • 3 landgångsbröd
  • Smör till pannan
  • 150 g löjrom
  • 9 vaktelägg
  • nymalen svartpeppar

Till garnering:

  • fint klippt gräslök

Klassisk. Toast Pelle Janzon har fått sitt namn efter operasångaren Pelle Janzon, som brukade bjuda på detta efter sina föreställningar.

Så här gör du

  1. Skär köttet i lövtunna skivor med en vass kniv. Det går lättast om köttet är halvfryst. Man banka ut skivorna om de blivit för tjocka. Lägg då köttet mellan plastfolie och banka ut det lätt med botten av en kastrull.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Kantskär bröden. Hetta upp rejält med smör i en stekpanna och stek bröden gyllene på båda sidor.
  4. Ta ut 3 rundlar på varje bröd med hjälp av ett passande glas. Lägg rundlarna på ett fat och fördela köttet. Lägg sedan en sked löjrom på varje rundel.
  5. Skölj vakteläggen och dela dem sedan försiktigt med en vass liten kniv. Det går lättast om man pickar sig fram. Separera gulan från vitan och låt gulan glida tillbaka i en vacker skalhalva.
  6. Placera skalhalvan med gulan i på löjrommen.
  7. Strö över den fint hackade löken och dra några tag med svartpepparkvarnen.
  8. Garnera med fint klippt gräslök och servera.