Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toast Pelle Janzon med pepparrot

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Favoritklassiker med en tunt utbankad oxfilé på en smörstekt toast. En krämig äggula, pepparrot och löjrom förgyller härligheten. I originalet ingår inte pepparrot, men den tillför det där lilla extra!

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor formbröd
  • smör
  • 4 skivor oxfilé à 80–100 g
  • nymald svartpeppar
  • flingsalt
  • cirka 120 g löjrom
  • 4 äggulor
  • 1 hackad rödlök
  • cirka 4 msk finriven pepparrot
  • 4 msk hackad gräslök
  • crème fraiche
  • citronklyfta

Så här gör du

  1. Kantskär brödet och stek frasigt i smör.
  2. Lägg oxfilén mellan plastfolie. Banka ut köttet till tunna skivor med en kastrull, cirka 1–2 millimeter. Banka försiktigt så att köttet inte går sönder.
  3. Täck brödet med oxfilén. Mal över peppar och strö på lite flingsalt.
  4. Toppa med en klick löjrom. Gör ett hål i mitten av löjromen. Knäck en äggula i varje hål.
  5. Strö på rödlök, pepparrot och gräslök. Servera med en klick crème fraiche och citronklyfta.