Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toast med pocherat ägg & prosciutto

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Lyxig och smarrig brunchmacka. Servera äggen på smörstekt vitt toastbröd eller hembakade osötade scones.

Ingredienser

4 stycken

Chillihollandaise:

  • 200 g smält smör
  • 2 äggulor
  • 1/2 citron, saften av
  • 1 nypa chilliflakes
  • salt och svartpeppar

Pocherade ägg

  • 4 ägg
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 vatten

Till servering

  • 4 vitt toastbröd
  • 1 msk smör
  • 4 parmaskinka
  • färsk spenat eller annat grönt

Så här gör du

  1. Börja med såsen. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Smöret ska vara rumstempererat. Koka upp vatten i en vid kastrull. Sätt ner en mindre kastrull över vattnet och rör ner äggulor, citronsaft och chili. Häll ner smöret i en tunn stråle under kraftig vispning. Häll försiktigt så att bara det klarade smöret kommer med. Vispa till såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  2. Fortsätt nu med att pochera äggen. Koka upp vinäger och vatten. Låt stå en stund. Värm vattnet i en traktörpanna. Knäck äggen ett i taget i en kopp. När vattnet börjar sjuda häll försiktigt ner äggen ett i taget. Sjud i ca 3-4 minuter tills gulorna stelnat.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek brödet gyllenbrunt. Bottna med sallad, ägg och bygg vidare med parmaskinka. Toppa med chillihollandaise. Servera genast.