Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toast med linsröra, champinjoner och fetaost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 toastbröd
  • 8 st champinjoner
  • 75 g fetaost
  • ruccola

Linsröra

  • 2 dl röda linser
  • 3 dl vatten
  • 1 st citron
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl persilja

Så här gör du

  1. Linsröra: Koka linserna i vattnet i 4 min, utan lock. Dra av linserna från värmen, lägg på locket och låt stå och dra i 10 min. Därefter lägg i en blender och tillsätt olivolja, spiskummin, vitlök och pressad citron och mixa till en slät röra. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar och avsluta med att vända ner hackad persilja. Strö ruccola på fyra tallrikar. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i toastbröden i pannan och krydda med salt och svartpeppar. Lägg på en toastskiva per tallrik. Skär champinjonerna i mindre bitar och stek i den heta pannan. Skär fetaosten i små tärningar. Klicka på linsröran på toasten. Lägg på champinjonerna och strössla över fetaosten.