Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toast med jordnötssmör, skivad banan & lönnsirap

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 1 skiva toastbröd, cirka 2 centimeter tjock
  • 2 msk jordnötssmör (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • ½ banan, skivad
  • 1 tsk lönnsirap

Jordnötssmör:

  • cirka 1 ½ dl
  • 3 dl jordnötter
  • 3 krm havssalt

Så här gör du

  1. Rosta toastskivan i en torr het stekpanna eller i ugnen.
  2. Bred på ett lager med jordnötssmör, lägg på banan och ringla över lönnsirap.
  3. Jordnötssmör: Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  4. Rosta jordnötterna på en plåt mitt i ugnen 30–40 minuter.
  5. Rör runt i nötterna efter halva tiden. Låt nötterna svalna, mixa sen med en nypa salt tills konsistensen är helt rinnig. Detta tar tid. Och ju starkare maskin, desto slätare blir jordnötssmöret.
  6. Förvara nötsmöret i en burk med tättslutande lock i kylen.