Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toast med betor och chevre

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En regnbågstoast som smakar sött och salt av betor, chevre, honung och salvia.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 st Skivor bröd
  • 4 st Kokta rödbetor
  • 4 st Kokta gulbetor
  • 1 kruka Salvia
  • 8 st Skivor valfri ost
  • Honung
  • Smör

Så här gör du

  1. Koka betorna ( eller köp färdigkokta rödbetor, det blir inte lika snyggt men lika gott). Hyvla betorna tunt på mandolin. Stek salvian i smör och låt rinna av på papper. Smöra alla brödskivor på en sida och lägg en stor ostskiva på varje smörad brödskiva. Detta är för att "limma" ihop toasten.
  2. Lägga hälften av dom hyvlade rödbetorna på 4 av brödskivorna, lägg sen hälften av gulbetorna över rödbetorna. Gör sen samma sak fast tvärt om på dom andra 4 brödskivorna. Alltså börja med gulbetorna och lägg rödbetorna över. Fördela sedan chevren på 4 av brödskivorna och toppa med den stekta salvian, honung och salt och peppar. Lägg sen ihop till en toast.
  3. Stek på medelvärme i smör och lite matolja på båda sidorna. Tryck ihop toasten med en stekspade under stekningen.
  4. Skär dom på snedden och servera med sallad och rostade valnötter eller pumpakärnor.