Toast Lappland med rökt renkött & löjrom

Foto: Martin Löf
Ett praktexempel. Ren, pepparrot löjrom. Ett naturens underverk.
Ingredienser
4 portioner
- 200-300 g rökt renkött
- 1 bit pepparrot
- 1 1/2 dl majonnäs
- 100 g färskost + till bredning av brödet
- 100 g vitkål eller spetskål
- 4 stora skivor kavring eller rågbröd
- 80 g Kalixlöjrom
- smörgårskrasse
- 2 dl surkål
- 1 dl frityrolja
Så här gör du
- Friterad surkål: Låt surkålen rinna av väl i en sil (låt den gärna ligga i silen över natten), torka sedan också noga så att allt vatten försvinner.
- Hetta upp olja i en stor kastrull till 150 grader.
- Lägg i, i omgångar (ta inte för mycket åt gången), och fritera tills de fått fin färg. OBS! Tänk på att det sprätter och fräser mycket när man friterar – håll avstånd!
- Ta upp med hålslev och låt överflödigt fett rinna av på hushålls- papper. Salta.
- Toast: Finhacka renköttet och skala och finriv pepparroten. Blanda med majonnäsen och färskosten, men spara lite riven pepparrot till garnering.
- Finstrimla kålen.
- Bred lite färskost på brödskivorna och lägg på den strimlade kålen.
- Lägg en rejäl klick av kött- och pepparrotsröran på kålen och toppa med löjrom, klippt krasse, krispig friterad surkål och lite fint riven pepparrot.

Du kanske även gillar
Populära recept