Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toast Lappland med rökt renkött & löjrom

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ett praktexempel. Ren, pepparrot löjrom. Ett naturens underverk.

Ingredienser

4 portioner
  • 200-300 g rökt renkött
  • 1 bit pepparrot
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 100 g färskost + till bredning av brödet
  • 100 g vitkål eller spetskål
  • 4 stora skivor kavring eller rågbröd
  • 80 g Kalixlöjrom
  • smörgårskrasse
  • 2 dl surkål
  • 1 dl frityrolja

Så här gör du

  1. Friterad surkål: Låt surkålen rinna av väl i en sil (låt den gärna ligga i silen över natten), torka sedan också noga så att allt vatten försvinner.
  2. Hetta upp olja i en stor kastrull till 150 grader.
  3. Lägg i, i omgångar (ta inte för mycket åt gången), och fritera tills de fått fin färg. OBS! Tänk på att det sprätter och fräser mycket när man friterar – håll avstånd!
  4. Ta upp med hålslev och låt överflödigt fett rinna av på hushålls- papper. Salta.
  5. Toast: Finhacka renköttet och skala och finriv pepparroten. Blanda med majonnäsen och färskosten, men spara lite riven pepparrot till garnering.
  6. Finstrimla kålen.
  7. Bred lite färskost på brödskivorna och lägg på den strimlade kålen.
  8. Lägg en rejäl klick av kött- och pepparrotsröran på kålen och toppa med löjrom, klippt krasse, krispig friterad surkål och lite fint riven pepparrot.