Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toast Jansson på rågbröd

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ansjovis, lök och potatis. Samma härliga smaker som i en Janssons frestelse, fast här som varm smörgås.

Ingredienser

4 stycken
  • 1 stor rödlök eller 2 mindre
  • smör
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 1/2 dl riven prästost
  • 4 msk hackad dill
  • 2 kokta potatisar av fast sort, 200 g
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • 4 rejäla skivor danskt rågbröd eller kavring
  • 1 burk ansjovisfilé, 125 g

Så här gör du

  1. Skala och skiva löken. Fräs den långsamt i smör i cirka 20 minuter.
  2. Blanda crème fraiche, ost och dill. Fintärna potatisen och vänd ner den. Krydda med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Klicka potatisblandningen på brödet. Fördela ansjovisfiléer över och toppa med stekt lök.
  4. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.