Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Jordgubbssallad med toast chèvre chaud

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 danskt rågbröd
  • 4 getost à cirka 50 g
  • 50 g valnötter
  • 2 msk flytande honung
  • cirka 250 g jordgubbar
  • cirka 5 dl frissésallad
  • 2 stjälkar selleri
  • 3 msk olivolja
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Toasten: Sätt ugnen på 225 grader. Kantskär eventuellt brödskivorna. Lägg en skiva ost på varje och lägg dem på en plåt med bakpapper.
  2. Gratinera i mitten av ugnen tills osten börjar smälta, cirka 8 minuter. Lägg nötterna bredvid efter ungefär halva tiden.
  3. Ringla honung över osten medan den är varm.
  4. Klyfta jordgubbarna. Lägg upp toasten på frissésalladen tillsammans med jordgubbar, strimlad selleri och nötterna. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.