Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Toast au chèvre chaud med lins- & päronsallad


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • Toast:

  • 4 danskt rågbröd

  • 4 chèvre, à cirka 50 g

  • 50 g valnötter

  • 2 msk flytande honung
  • 
Sallad:

  • 1 burk gröna linser, 400 g
  • 
cirka 5 dl frissé- eller mâchesallad

  • 2 stjälkar selleri

  • 1 päron

  • 3 msk nötolja

  • 1 1/2 msk crème di balsamico
  • 
flingsalt

  • nymald peppar


Så här gör du

  1. Toasten: Sätt ugnen på 225 grader. Rosta brödskivorna. Kantskär dem eller ta ut rundlar med ett glas.

  2. Lägg en skiva ost på varje brödskiva och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Lägg nötterna bredvid.

  3. Gratinera i mitten av ugnen tills osten börjar smälta och nötterna har fin färg, cirka 7 minuter. Akta så att nötterna inte bränns.

  4. Ringla honung över osten medan den är riktigt varm.

  5. Salladen: Skölj linserna och låt rinna av. Lägg upp toasten på salladen tillsammans med linser, strimlad selleri, skivat päron och nötter. Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.