Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tjocka vanilj- och kardemummavåfflor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Tjocka vanilj- och kardemummavåfflor
Evelina Borneling

Ingredienser

1 Tjocka våfflor

Våffelsmet

  • 100 g Smält redigt smör
  • 4 dl mellanmjölk
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 10 g färsk jäst
  • 0,5 tsk Salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortla dem

Tillbehör

  • crème fraiche eller lättvispad grädde
  • färska jordgubbar
  • vaniljglass

Så här gör du

  1. Du behöver ett belgiskt våffeljärn!!! Smält smör, låt svalna och blanda sen i mjölken. Vispa ägg och socker lagom poröst. Blanda samman alla torra ingredienser. Rör ut jästen i smör och mjölkblandningen, inte över 37 grader på blandningen!!
  2. Rör ihop allt till en smet. Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur minst 2-3 timmar. Den ska vara bubblig och fin:)
  3. Ladda ditt belgiska våffeljärn och grädda dem. Det tar längre tid att grädda än vanliga våfflor. Servera med vispad grädde, glass och bär. Våfflorna går att spara i en burk till dagen efter. Njut!
Du kanske även gillar