Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tiramisu med hallon – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Denna snabba och lättgjorda tiramisu-variant kan serveras direkt eller efter 2-3 timmar i kylskåp. Frystorkat hallonpulver och hallonsmulor (crumble) finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och i näthandel.

Ingredienser

6 portioner
  • 2 askar hallon à 150 g
  • 200 g Savoiardikex
  • 1 dl florsocker
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl grädde
  • 1 dl hallon- eller apelsinlikör
  • frystorkat hallonpulver
  • frystorkade hallonsmulor (crumble) till garnering

Så här gör du

  1. Mosa ihop hallon med 2 msk av florsockret i en bunke, använd gaffel.
  2. Lägg mascarpone i en bunke, sikta över resten av florsocker och vispa ihop fluffigt, använd elvisp. Blanda i grädden för hand till en krämig fluffig massa, använd gärna en gaffel.
  3. Dela 10-12 kex och ställ dem längs kanten i en kakform, lägg resten av kexen i formen, så att de täcker formens botten. Ringla över likören. Fördela över hallonen och toppa med mascarpone. Sikta över hallonpulver och strö över hallonsmulor.