Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tiramisu – klassiskt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 36 st har redan röstat

Tiramisu! En fantastiskt god dessert som är lätt att förbereda innan gästerna kommer! Recept på en efterrätt som är enkel att göra till många och väldigt festlig.

Ingredienser

6 port

Kaffedränkning

  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 450 g satten (4 1/2 dl)
  • 25 g sspresso kaffepulver (1/2 dl) - finmalet
  • 50 g sarsalavin (1/2 dl)
  • 18 fingerkex (savoiardikex)

Tiramisu

  • 500 g mascarpone (2 pkt)
  • 50 g grädde (1/2 dl)
  • 250 g grädde (2 1/2 dl) lösvispad
  • 60 g äggula (4 st)
  • 50 g vatten (1/2 dl)
  • 85 g strösocker (1 dl)

Dekorera

  • 200 g vispad grädde (2 dl)
  • Kakao

Så här gör du

  1. Kaffedränkning: Blanda strösocker, vatten och espressopulver i en kastrull och koka upp. Stäng av värme och ha i marsalavin, låt det svalna.
  2. Tiramisu: Blanda mascarpone och 50 gram grädde i en bunke.
  3. Vispa upp 250 gram grädde i en annan bunke, inte för hårt utan lösvispad och krämig.
  4. Separera äggulorna från äggvitorna och lägg äggulorna i en bunke.
  5. I en kastrull blandar du vatten och strösocker. Koka upp vatten och socker 2-3 min och häll det över äggulorna medan du vispar på max hastighet, vispa tills äggskummet är svalt.
  6. Blanda i lite i taget av skummet i bunken med mascarponen tills du har en slät kräm, vänd sist i grädden och blanda tills du har en slät och fin tiramisu kräm!
  7. Montering: Lägg fingerkexen i botten på en form eller bryt dem i bitar och lägg dem i botten på en serveringsskål.
  8. Häll på rikligt med kaffedränkning och låt kexen suga åt sig.
  9. Lägg på ett lager med tiramisukräm, så börjar du om igen.
  10. Stoppa in i kylen minst 1 timme, ta ut och pudra över kakao.