Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tinga de pollo


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 2 kycklingbröst
  • 
4 tomater
  • 
2 gula lökar
  • 
1 klyfta vitlök

  • 1 buljongtärning
  • 
2 msk vitvinsvinäger
  • 
2 hela chili chipotle, alt 2 msk chipotlepasta

  • salt och peppar efter smak.



Så här gör du

  1. 
Koka kycklingbrösten, låt dem sjuda, med en halv lök, vitlöken och buljongtärningen i en halv liter vatten. Skiva resten av löken i stora ringar och fräs mjukt med olja i en stekpanna under tiden.

  2. När kycklingen är genomkokt och köttet blivit vitt, (för kycklingbröst där köttet sitter kvar på skrovet tar det cirka 30 minuter) tar du upp kycklingen.
  3. Häll resten av kastrullens innehåll och tomaterna i en mixer, kör i cirka 30 sekunder, och sedan ner i stekpannan tillsammans med lökringarna. Bryt eller strimla ner den kokta kycklingen i såsen och tillsätt vinäger.
  4. 
Koka ihop rätten, låt den tjockna lite. Ät som tacos eller som en gryta tillsammans med ris.