Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tina Nordströms brownies

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

16 brownies

Brownies

  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 st valnötter, påsar a 140 g

Topping:

  • 100 g philadelphiaost
  • 100 g vanligt smör, rumstempererat
  • 1 dl florsocker
  • 1 st citron, skal från

Garnering:

  • hyvlad choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, ägg och äggulor. Vispa tills smeten är slät.
  3. Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Rör i bakpulver, kakao och mjöl, vispa. Vänd till sist ner kokosflingor och hela valnötter.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i ca 35 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig, den ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Skär upp i 16 bitar.
  5. Blanda Philadelphiaost, smör, florsocker och citronskal. Bred toppingen på browniebitarna. Hyvla choklad över.
1 kommentar om "Tina Nordströms brownies"