Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Timjanmarinerande svampspett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 350 g svamp, gärna portabello och skogschampinjoner
  • 1 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, små
  • 1,5 msk finhackad timjan
  • rikligt med svartpeppar
  • 8 st grillspett
  • salt

Så här gör du

  1. Skär svampen i mindre bitar. Finhacka eller pressa ner vitlöken i olivoljan.
  2. Tillsätt timjan samt rikligt med svartpeppar. Lägg ner svampen i dubbla plastpåsar och häll över den kryddade olivoljan.
  3. Sväng runt allt noga så att all svamp täcks av olja och kryddor.
  4. Knyt ihop påsen och låt marinera i rumstemperatur i minst 1 timma, gärna längre.
  5. Trä upp svampen på grillspetten (lägg grillspetten i blöt i cirka 30 minuter i förväg ifall de är gjorda av trä).
  6. Salta runtom och grilla svampen runtom i cirka 4 minuter eller tills den fått fin färg och yta. Servera genast.