Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tildas chokladbollar med solrosfrön och chokladdopp!

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 Många små
  • 100 g mjukt smör
  • 2,5 dl Havregryn, mängden beror lite på sorten du använder!
  • 0,5 dl Socker
  • 0,5 Mortlat rörsocker (går bra med vanligt också)
  • 1-2 tsk Smulat snabbkaffepulver
  • 1 dl Solrosfrön, (rostade ger spännande smak)
  • Ev rivet apelsinskal eller 1 tsk lakritspulver
  • 200 g Smält mörk choklad
  • Kokos att rulla/strö

Så här gör du

  1. Rör ut snabbkaffet med 1-2 tsk varmt vatten.Blanda samman alla torra ingredienser i en skål tillsammans med kaffet. Vid smaksatta chokladbollar, tillsätt även den kryddan! Skär smöret i kuber och krama ner det med övriga ingredienser. Rör/krama till smöret blandats ordentligt.
  2. Rulla önskad storlek på bollar och ställ kallt.
  3. Smält choklad över vattenbad. Rulla bollarna i choklad och sedan kokos. Ställ kallt och frossa sen i smaskiga chokladbollar!